Neem ook een kijkje

Neem ook een kijkje op de website mooiekunstkopen.nl  Hier vindt u meer werk van Edith Walraven en ziet u meteen de aankoopmogelijkheden. In het atelier in Eindhoven kunt u op afspraak een bezoekje brengen. Aangekochte kunstwerken kunnen ook naar u verzonden worden.

SHE IS

Benieuwd naar de korte film SHE IS? Klik hier om te kijken. This short movie is about 'things that matter' and you realising it. It's about now and how you can experience life. In your head and heart and outside. Creator: Edith Walraven, Cineast: Truus de Boer, Composer: Marjo Ruiter, Extra cineast: Iris Ololo, Actrice: Truus de Boer & Blanca Ninwen, Facilitator: DRK BLND, Parisa Gholami. De korte film gaat over de momenten waarop je geraakt wordt en je het besef hebt dat je gedachten en je gevoelens ertoe doen en bijdragen tot iets nieuws. Iets nieuws wat simpelweg nu is. Bij de film hoort een reeks zeefdrukken "Inner Images" (Edith Walraven). Componiste Marjo Ruiter heeft een unieke compositie voor Cello en klarinet gecreëerd. Actrice, fotografe en cineaste Truus de Boer heeft gefilmd en geëdit.

Zaterdag 21 februari

Zaterdag 21 februari vanaf 13.00 uur heb ik in mijn atelier en praktijk een open middag. Wat kunt u verwachten? Een korte film met een unieke compositie, zeefdrukken, schilderijen en de mogelijkheid van gedachten te wisselen. De reeks zeefdrukken die ik 'inner images' heb genoemd worden getoond en zij zijn onderdeel van mijn thema ' things that matter'. Het gaat over op welke momenten je geraakt wordt in het leven en je het besef hebt dat je gedachten en je gevoelens ertoe doen en bijdragen tot iets nieuws. Inner Images is een reeks innerlijke beelden die tot leven gewekt zijn met behulp van zeefdrukken. De reeks is ontstaan vanuit het project SHE IS. De zeefdrukken zijn allen uniek en er is met verschillende technieken gewerkt, transparante inkt, iris-druk, 2 en 3-laags. Uiteraard heb ik de zeefdrukken gemaakt bij MeshPrintClub in Rotterdam. Tijdens de open middag wordt in een unieke setting de film SHE IS getoond wordt. De muziek voor deze film is gecomponeerd door Marjo Ruiter. Marjo heeft een krachtige en ontroerende compositie gemaakt voor de film en daarbij heeft zij perfect aangevoeld wat de bedoeling is van de film SHE IS. De film met titel "What is this" gaat over vrouwelijkheid, beweging en schaduw. De korte film is tot stand gekomen in samenwerking met DRK BLND Parisa Gholami, actrice en fotografe Truus de Boer, componiste Marjo Ruiter en ikzelf.

expositie Hoogerheide

Momenteel zijn 5 van mijn dames en 1 heer op stap in Hoogerheide. Ze zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bewonderen in de etalages aan de Raadhuispassage. Ik ben benieuwd naar de avonturen die zij gaan meemaken! Met dank aan Kunstforum Woensdrecht en mijn mede exposant Marina Cleiren. Komt dat zien!

open dag

Ik kijk met veel plezier terug op een bruisende open dag van mijn atelier! Dankjewel voor zoveel aandacht en interesse, hartverwarmend! Voor degenen die niet konden komen, bel even dan maken we een afspraak!

open atelier 30 augustus

Vanmiddag vanaf twee uur is het zover! De deuren van mijn atelier gaan open, u kunt naar hartelust rondkijken, bladeren en praten. Mijn praktijkruimte voor relatietherapie, therapie en creatieve therapie is vandaag ook eventjes openbaar. Psychologie & Kunst, twee passies die elkaar stimuleren en waar ik simpelweg bijzonder blij van word. Tot vanmiddag! Niet in de gelegenheid vanmiddag? Mijn atelier is ook op afspraak te bezoeken, bel: 06-22694516.

Open Atelier zaterdag 30 augustus

Op zaterdag 30 augustus heet ik u van harte welkom in mijn atelier in Eindhoven. Vanaf twee uur staat er een drankje en hapje klaar en heeft u de mogelijkheid om mijn werk te bekijken en mijzelf het hemd van t lijf te vragen! Het adres is: Centauriestraat 43 in Eindhoven, u kunt in de nabije omgeving gratis parkeren. Rond een uur of drie geef ik een korte demonstratie over de creatieve workshops die bij mij gevolgd kunnen worden. U kunt meteen een kijkje nemen in mijn praktijkruimte: Praktijk voor Relatie en Therapie  Tot de 30e!

Kunst en Creatieve Therapie

Naast mijn werk als kunstenaar ben ik ook toegepast psycholoog en heb ik een eigen praktijk.  Praktijk voor Relatie en Therapie en deze is gevestigd in Eindhoven. Tijdens creatieve workshops kunt u ervaren hoe een gevoel, een gebeurtenis of een gedachte omgezet kan worden in kleur en vorm. Interesse om een keer deel te nemen? Meldt u aan via edithwalraven@gmail.com, u bent van harte welkom!

Blog Grafisch werk

Intensief kijken naar een professioneel naaktmodel terwijl ik meteen registreer met kwast en inkt is voor mij persoonlijk een van de betere manieren om tot een dieper niveau in mezelf te komen en in opperste concentratie te kunnen werken. Onbevreesd creëer ik een reeks werken die een ontwikkeling laten zien in vorm, abstractieniveau en dynamiek. Ik deel graag een voorbeeld van een reeks werken. Op het moment van creëren is het resultaat ondergeschikt aan het leerproces en ben ik simpelweg keihard aan t werken. Mijn doel is vast te leggen wat ik voel en zie. Wilt u informatie over een werk dan kunt u mij mailen: edithwalraven@gmail.com 

Grafisch werk

Intensief kijken naar een professioneel naaktmodel terwijl ik meteen registreer met kwast en inkt is voor mij persoonlijk een van de betere manieren om tot een dieper niveau in mezelf te komen en in opperste concentratie te kunnen werken.


Onbevreesd creëer ik een reeks werken die een ontwikkeling laten zien in vorm, abstractieniveau en dynamiek. Ik deel graag een voorbeeld van een reeks werken. Op het moment van creëren is het resultaat ondergeschikt aan het leerproces en ben ik simpelweg keihard aan t werken. Mijn doel is vast te leggen wat ik voel en zie.

Wilt u informatie over een werk dan kunt u mij mailen: edithwalraven@gmail.com 

Hoe het ontstaat

Zoals mijn toffe tekenvriend Martin steevast zegt, kunst moet niet mooi zijn, het moet goed zijn!   De nadruk bij de klemtoon ligt duidelijk op goed. Vertel mij maar dan wat goede kunst is…Ik vertel graag wat meer over het ontstaan van mijn eigen kunst op wekelijkse basis.  Welk verhaal schuilt er achter, waarom maak ik wat ik maak? En wie weet kan ik gaandeweg een tipje oplichten van het geheim van -goede- kunst. Veel lees- en kijkplezier en bedankt voor de interesse!    Afgelopen zaterdag heb ik gewerkt op ongespannen, geprepareerd doek, formaat 30 x 50 met oil-bar, olieverf, stift en potlood. Al maanden loop ik rond met het verlangen om op enorme doeken ( 1,5 bij 2,5 meter ) 3 werken te creëren en de eerste stap in voorstudies heb ik nu gemaakt. In mijn hoofd nemen de werken steeds meer vorm aan en de houdingen van de naakten heb ik reeds bedacht. De werken zullen onderdeel zijn van de Expo "Tights that Matter" SHE IS.

silkscreen

Currently  i am working on different silkscreens, one of the Pieta by Michelangelo and the other ones are part of the SHE IS exhibition, soon to come!

Receive what you wish for!

I wish you all a wonderful new year, may you create and achieve what you wish for!   

DRK BLND the movie is ready!!!!!!!

And then all of a sudden, the movie is ready! A part of the exhibition is darkness filled with motion and composition. Movie and music all uniquely created for DRK BLND, it will be touching your every senses. Combined with artwork that is inspired by the wonders of femininity by -moi - Edith Walraven. Silkscreen, paintings and TIGHTS. A breathtaking experience. 2014 will be a year of dreams in reality! I will keep you updated for the different locations and dates!

27 october

Saturday morning means ink, paper, crayon, paint, a model and whatever comes to my mind. I enter the world of my own inspiration and get surprised by the results, in the meantime the process of looking and translating it into forms gives me energy and some peace of mind. Today i am working on the pre-studies for the exhibition silkscreens. TIGHTS THAT MATTER  --- THINGS THAT MATTER. It's exciting the movie DRK BLND is nearly ready and the moment approaches that everyting comes together. Movie, Pictures, Tights, Silkscreens and Paintings......Great! Thanks for reading and watching my work!

Edith Walraven voor DRK BLND

ARTWORK EDITH WALRAVEN VOOR DRK BLND ...Waar de een moeite heeft om topics te bedenken heeft DRK BLND juist moeite om te kiezen waar ze over gaat schrijven. Over Maxima? Over onze Website en Webshop die net gelanceerd is? Over de kunstkalender 2014? Over de aanstaande expo's? Over de samenwerking met andere kunstenaars? Over Burberry en de "little presents" die wij mogen meesturen van hen met onze panty? London, Amsterdam, Parijs, NewYork? Het is lastig kiezen en toch kan er maar 1 op nummer 1 staan en dat is onbetwist onze koningin! Een 'grand dame' die een lans breekt voor diversiteit, micro-krediet, ondernemerschap en vrouwen! Een droom met een schitterend gouden kroontje erop! DRK BLND voelt zich bijzonder vereerd en gaat iets prachtigs presenteren op 21 november in Amsterdam bij het Nederlands Mode Festival!

@DRK BLND big time!

Waar de een moeite heeft om topics te bedenken heeft DRK BLND juist moeite om te kiezen waar ze over gaat schrijven. Over Maxima? Over onze Website en Webshop die net gelanceerd is? Over de kunstkalender 2014? Over de aanstaande expo's? Over de samenwerking met andere kunstenaars? Over Burberry en de "little presents" die wij mogen meesturen van hen met onze panty? London, Amsterdam, Parijs, NewYork? 

Het is lastig kiezen en toch kan er maar 1 op nummer 1 staan en dat is onbetwist onze koningin! Een 'grand dame' die een lans breekt voor diversiteit, micro-krediet, ondernemerschap en vrouwen! Een droom met een schitterend gouden kroontje erop!

DRK BLND voelt zich bijzonder vereerd en gaat iets prachtigs presenteren op 21 november in Amsterdam bij het Nederlands Mode Festival!

Dutch Master Painters

6 oktober opening KUNSTKALENDER 2014, DUTCHMASTERPAINTERS, was tof! Joost Zwagerman is ook onderdeel van de kunstkalender en zorgde voor "food for thought" als inleiding, daarnaast was menig beroemd Nederlands kunstenaar aanwezig! 

website DRK BLND online NL

****** PERSBERICHT ******

“A whole new definition of tights”

 

Welkom in onze DRK BLND wereld

DRK BLND presenteert u met groot genoegen de website en webwinkel

 DRKBLND.COM 

DRK  BLND

 

Drk blnd, (je spreekt het uit als dark blond) maakt met de hand gezeefdrukte panty’s. De panty’s zijn van excellente kwaliteit en zijn voorzien van uniek “Dutch Design” en dit is het artwork van Edith Walraven. Wij noemen het zelf een ode aan vrouwelijkheid en verfijning. DRK BLND heeft een prachtige panty voor iedere vrouw; van maatje 0 tot en met voluptueuze vrouwelijke vormen.

 

Iedere DRK BLND panty is een geïnspireerde, comfortabele en unieke panty. Een prachtige panty die in Nederland vervaardigd is met de grootste zorg en toewijding. DRK BLND is een manier van leven die wordt vormgegeven door twee speciale dames namelijk Parisa en Edith, in Nederland gevestigd met een blik op de wereld.

Neem een kijkje op onze website DRK BLND en laat je in vervoering brengen door de wereld van DRK BLND. Laat ons weten wat je ervan vindt? We kijken ernaar uit om uw eigen collectors-item DRK BLND panty naar u op te sturen!

 

new series of silkscreen @DRK BLND & ART

Currently I am working on a new series of silkscreens for DRK BLND. "TIGHTS THAT MATTER" a combination of figurative art-work, photography, silkscreen and tights....... the second project i am working on is a collaboration with Pieter Zandvliet, his unique design combined with DRK BLND, soon i will show you the results! By the way, London was awesome.......

London is the place to be

EDITH WALRAVEN IS ATTENDING LONDON FASHION WEEK..... ARTWORK BY EDITH FOR DRK BLND, EXCLUSIVE HAND SILKSCREENED TIGHTS. ****DUTCH DESIGN, HANDMADE WITH DEVOTION****  WEBSITE DRK BLND IS SOOON ONLINE, YOU CAN CHECK IT OUT, Click here FACEBOOK AND WITHIN A FEW DAYS AT THE WEBSITE & WEBSHOP, click here DRKBLND.COM

London, we komen er aan.....

LONDON, HERE WE COME....... DRK BLND IS ATTENDING  @LONDONFASHIONWEEK! SOON THERE WILL BE NEW ARTWORK FOR DRK BLND AND SEVERAL EXPOSITIONS, KEEP YOU POSTED! #tights #fashion #art #silkscreen

ARTWORK FOR DRK BLND

BUSY WITH ARTWORK AND DESIGN FOR DRK BLND, HANDMADE SILKSCREENED TIGHTS....... SOON ONLINE!  HEB ME DE LAATSTE WEKEN VOORAL BEZIG GEHOUDEN MET HET ART-WORK VOOR DRK BLND, GEZEEFDRUKTE PANTY'S.   BINNENKORT IS DE WEBSITE ONLINE VAN DRK BLND   DRKLBND.COM.

EXPOSITIE BERGEN OP ZOOM

Mijn prachtige dames hebben een indrukwekkende prestatie geleverd het afgelopen jaar. Ze verschijnen in kunstagenda’s, popupexpo’s, galerie’s, concertzalen en steeds weten ze het publiek voor zich te winnen en te intrigeren. Vrije dames zijn het, gepassioneerde dames zijn het, moeiteloos passen ze zich aan in steden als Rotterdam, Roosendaal, Amsterdam, Bergen op Zoom, Eindhoven en verder. Nimmer klagen zij en blijvend stralen zij in vrouwelijkheid! Dit keer zijn mijn dames neergestreken in Bergen op Zoom bij Galerie ART & FRAME, Potterstraat 34. Aanstaande zondagmiddag vanaf half 2 ben ik zelf ook aanwezig en ontmoet ik u graag en zo ook op zondagmiddag 2 juni! Tot ziens!

EXPO ART & FRAME BERGEN OP ZOOM

AANSTAANDE ZONDAG 5 MEI, OPENING EXPOSITIE ART & FRAME IN BERGEN OP ZOOM, POTTERSTRAAT 34, VAN 13.30 TOT 16.30    U BENT ALLEN VAN HARTE WELKOM

EXPO AMSTERDAM

6 APRIL AANSTAANDE IN AMSTERDAM IS DE FEESTELIJKE OPENING VAN EEN BIJZONDERE EXPOSITIE DIE IS GEINITIEERD DOOR COUTURIER EN KUNSTENAAR SEPEHR MAGHSOUDI. IN DE POPUP ART SHOWROOM VAN SEPEHR ZULLEN KUNSTENAARS HUN WERK TENTOONSTELLEN, IKZELF BEN EEN VAN DIE KUNSTENAARS EN DAAR BEN IK ERG BLIJ MEE,  ER ZAL OOK ARTWORK VAN SEPEHR ZELF TE ZIEN ZIJN,  VIA MIJN FACEBOOKPAGINA EDITH WALRAVEN ARTIST KUNT U DE VERDERE DETAILS NALEZEN, U BENT VAN HARTE WELKOM!

 

 

EXPO GALERIE "KUNST IN "T VELD" VERLENGD!

MIJN EXPO IN ROOSENDAAL BIJ GALERIE "KUNST IN T VELD" IS VERLENGD TOT HALF APRIL...... VERVOLGENS BEN IK TE AANSCHOUWEN IN BERGEN OP ZOOM BIJ "ART & FRAME", DE OFFICIELE OPENING HIERVAN IS OP VRIJDAG 3 MEI! GELIJKTIJDIG BEN IK IN AMSTERDAM TE 'BEWONDEREN'.......HIEROVER BINNENKORT MEER!

Museumnacht Rotterdam 2013 Waterlanders

Let's go to the museum, at night! You can find me there with silk-screened handkerchiefs at Rotterdam Museum, schielandshuis. next saturday night...........

OPENING EXPOSITIE GALERIEKUNSTINTVELD

OPENING EXPOSITIE GALERIEKUNSTINTVELD       DE OPENING IS ZEER DRUK BEZOCHT EN ER WAS EEN GEWELDIGE SFEER, DANKJEWEL KUNSTLIEFHEBBERS! VOOR DEGENEN DIE HET GEMIST HEBBEN, ER IS BIJ GALERIEKUNSTINHETVELD IEDERE VRIJDAGMIDDAG DE MOGELIJKHEID OM TUSSEN 13.00  EN 17.00 DE GALERIE TE BEZOEKEN IN ROOSENDAAL. TIJDENS DE OPENING HEB IK 10-MINUTEN PORTRETTEN GEMAAKT EN IK WIL DE MENSEN DIE GEPORTRETTEERD ZIJN HIERVOOR BEDANKEN. IKZELF VOND HET HEEL FIJN OM TE DOEN EN IK VOEL ME VEREERD DOOR DE AANDACHT. HET ZIT ERIN DAT ER EEN SUPERDUPER POPUPEXPO IN ROTTERDAM AAN ZIT TE KOMEN, IK HOU JULLIE OP DE HOOGTE!

EXPO GALERIE "KUNST IN "T VELD"

EXPO GALERIE  "KUNST IN 'T VELD"  te Roosendaal     OPENING ZONDAG 27 JANUARI             EXPO GALERIE ART&FRAME  Bergen op Zoom 

Kunstkalender 2013

Tip!             Een wonderschone kunstkalender met iedere week een uniek kunstwerk te bewonderen!                           Interesse?   By the way, ik ben de pinup van week 50...............

jurk

Uhm, welke jurk zal ik aandoen 28 oktober?

New York

Zo, nu eerst maar even naar New York!

Zoek de verschillenhttp://www.meshprintclub.com/

Ben lid geworden van http://www.meshprintclub.com  en ben gegrepen door het zeefdrukken. Aan de ene kant een dosis techniek en aan de andere kant de beloning van een kleurexplosie! Zoek de verschillen...... Binnenkort ook een aantal portretten in zeefdruk.

Naakt verhullen of onthullen?

Naakt verhullen of onthullen? Dat is de vraag......  Tijdens een wederom fantastisch netwerkevent bij Villa California ( Leads ) was Willem van Hanegem special guest.  De mogelijkheid bestond dat Willem van Hanegem een naakt van mijn hand zou onthullen, echter het naakt was nogal naakt en bleef verhuld.........  Naakt raakt in al zijn oprechtheid een gevoelige snaar .........Kijk op Nude Primula veris Primula en check  event

Portretjes

Inspirerend en spannend om te doen, snelle portretjes tekenen en plein publique met de eenvoudige basis van potlood en papier,     ga ik vaker doen!

ART FAIR 31 MAART STADHUISPLEIN ST.TROPEZ

KOMT DAT ZIEN, KOMT DAT ZIEN........  OP ZATERDAG 31 MAART IS ER EEN ART FAIR IN HARTJE ROTTERDAM, STADHUISPLEIN - ST.TROPEZ,  IK MAG HET GEDEELTE ART VOOR MIJN REKENING NEMEN!  ALTIJD AL EEN PORTRET WILLEN LATEN MAKEN?  31 MAART IS UW KANS...........................................  

TROMGEROFFEL TROMGEROFFEL, DE NATIONALE KUNSTKALENDER 2013, EN HET IS GEWORDEN.........Gamander Teucrium Lucidrys....... NU BEN IK VERVOLGENS BIJZONDER NIEUWSGIERIG VAN WELKE WEEK MIJN GAMANDER DE PINUP WORDT!

TROMGEROFFEL TROMGEROFFEL,  DE NATIONALE KUNSTKALENDER 2013, EN HET IS GEWORDEN.........Gamander Teucrium Lucidrys....... NU BEN IK VERVOLGENS BIJZONDER BENIEUWD VAN WELKE WEEK MIJN GAMANDER DE PINUP WORDT!

NATIONALE KUNSTAGENDA 2013 KEUZES KEUZES, WELK WERK MOET IK KIEZEN, WAT VINDT U?

KEUZES KEUZES, WELK WERK VAN MIJ HEEFT UW VOORKEUR OM IN DE KUNSTAGENDA 2013 TE PRIJKEN? IK STEL UW MENING ZEER OP PRIJS, LAAT HET MIJ WETEN!

NATIONALE KUNSTAGENDA 2013

NATIONALE KUNSTAGENDA 2013

Guess who will be present with a new work of art? ........ MOI.........      Ik ben zeer vereerd en dankbaar dat ik mag deelnemen als kunstenaar in de nieuwe Nationale Kunstagenda van 2013.  Gisela in het veld is initiatiefnemer en zelf kunstenaar, check haar site:  http://www.giselainhetveld.nl/home

Super review!

Check it out:                       

Edith Walraven and Cravatta Pelliano - A Vernissage to Remember

www.cravattapelliano.com

Experience

Genoten van de sfeer tijdens mijn Popupexpo! Dank voor de heerlijke positieve reacties en dank aan de bijzondere mannen van CRAVATTA PELLIANO!

POPupEXPO

Met trots nodig ik u uit voor mijn POP-UP EXPO op dinsdag 31 januari in hartje Rotterdam. Zo ben ik er wel, zo ben ik er niet...... Mijn naakten zijn in vol ornaat te zien. Het adres is Coolsingel 57, te Rotterdam ( tegenover het Stadhuis). Vanaf 17.00 uur opent de expo en ik stel uw aanwezigheid bijzonder op prijs. Bubbels en inspirerend gezelschap vormen onderdeel van deze unieke ervaring welke ik graag met u deel.
Tot de 31e!

Kunstuitleen Roosendaal, Edith Walraven in De Etalage

KUNST AGENDA BRABANT 2012


Blogstream

Neem ook een kijkje op de website mooiekunstkopen.nl  Hier vindt u meer werk van Edith Walraven en ziet u meteen de aankoopmogelijkheden. In het atelier in Eindhoven kunt u op afspraak een bezoekje brengen. Aangekochte kunstwerken kunnen ook naar u verzonden worden.